Gebruik van de Zweedse Spijkermat

De Zweedse Spijkermat is ideaal voor het hele gezin, jong en oud, topsporters en voor therapeuten. Aangezien de druk van de spijkers tegen het lichaam te regelen is, is de originele Zweedse Spijkermat te gebruiken door zowel mensen met een hoge als een lage pijngrens.

De originele Zweedse Spijkermat kan desgewenst dagelijks gebruikt worden, tussen de 20 en 40 minuten. Het moet ‘behagelijk gevoelig’ zijn om resultaat te boeken. Iedereen heeft zijn of haar persoonlijke pijngrens, daarom is het voor sommigen nodig om aanvankelijk een doek op de Spijkermat te leggen of een t-shirt te dragen. Probeer voor jezelf uit wat voor jou prettig is. De spijkers zijn afgerond aan de uiteinden en kunnen daardoor niet door de huid prikken. Een uitgebreid gebruiksadvies en gebruikshandleiding worden bij de originele Zweedse Spijkermat meegeleverd.

 

Drie uitvoeringen
Classic, Soft en Combi

De mat is verkrijgbaar in drie uitvoeringen. De Classic wordt vooral toegepast voor de rug. De Soft meer voor het zitvlak, de benen, de schouders, de nek, en bij kinderen en mensen die pijngevoelig zijn. De Combi combineert letterlijk een halve Classic met een halve Soft Spijkermat, bijvoorbeeld voor rug en schouders, of voor rug en zitvlak, in één Spijkermat!

De originele Zweedse Spijkermatten zijn door de handige bevestigingsclips makkelijk aan en van elkaar te klikken, waardoor ze naar uw persoonlijke wens zijn te combineren en uit te breiden.

De originele Zweedse Spijkermat helpt velen om te ontspannen, om pijn te verlichten en om makkelijker in slaap te vallen, maar helpt niet tegen alles en iedereen. Zoals ieder mens verschillende ervaringen heeft met bijvoorbeeld massages, acupressuur, acupunctuur of sporten, zo wordt ook de Zweedse Spijkermat verschillend ervaren.

 

Pijn en stijfheid in rug, nek en schouders

Wanneer men herhaaldelijk een bepaalde spiergroep aanspreekt, bijvoorbeeld bij zwaar lichamelijke inspanning, werken achter de computer en bij eentonig werk, komen de spieren zelden of veel te weinig tot rust. Dit kan pijn en zelfs chronische pijn tot gevolg hebben.

Tijdens rust kunnen spieren beschadigde spiervezels herstellen. Gebruik de originele Zweedse Spijkermat bij pijn, spierpijn en stijfheid. Tijdens ontspanning heeft het lichaam grotere mogelijkheid om bij te komen en zichzelf te genezen.


Whiplash en chronische nekklachten

Personen met een whiplash of daarop lijkende klachten kunnen bij beginnend gebruik van de Zweedse spijkermat duizelig worden en nekpijn krijgen. Dat komt doordat de ontspanning in de nek de spieren in een nieuwe balans brengen. Deze duizeligheid is ongevaarlijk en verdwijnt geleidelijk naarmate de nek meer ontspannen wordt. Geadviseerd wordt om 15 minuten om de dag op de Spijkermat te liggen en het gebruik op te voeren en te verlengen naarmate de duizeligheid/pijn afneemt.


Fibromyalgie

Personen die aan Fibromyalgie lijden, zijn vaak pijngevoelig. Hen wordt geadviseerd een kortere tijd, ongeveer 10 tot 15 minuten, op de Zweedse Spijkermat te liggen met een dikkere stof tussen de mat en hun lichaam. Dit om het lichaam langzaam te laten wennen. Verhoog het aantal minuten op de Spijkermat beetje bij beetje en gebruik naarmate het lichaam meer pijn kan verdragen ook een dunnere stof.


Ontspanning

Stress is niet meer weg te denken uit onze snelle maatschappij. Ontspanning is daarom nodig om lichaam en geest te laten herstellen van alle prikkels en inspanning gedurende de dag. Als lichaam en geest niet de tijd krijgen om bij te komen dan stapelen spanning en vermoeidheid zich op en kunnen we allerlei klachten ontwikkelen. Vaak zijn we ons er niet van bewust dat we voortdurend te gespannen zijn. We zijn niet meer anders gewend dan dat ons lichaam wat stijf voelt of dat we buikpijn, hoofdpijn, rugklachten hebben of moe zijn. Deze klachten brengen we meestal niet in verband met stress. Stress verbruikt heel veel energie. Bovendien gaan mensen die last hebben van stress meer roken en drinken en minder bewegen, wat slecht is voor onze conditie en gezondheid.

Door regelmatig te ontspannen, voorkom je allerlei klachten en voel je je lichamelijk en mentaal beter. Door regelmatig, het liefst iedere dag, op de originele Zweedse Spijkermat te liggen, kunnen je lichaam en geest helemaal tot rust komen en herstellen van alle spanningen en inspanningen van de dag.

Onafhankelijke studies tonen aan dat mentale en lichamelijke ontspanning uitsluitend positieve effecten heeft. Ontspannen zijn gaat samen met meer inspiratie, creativiteit, concentratie, beter leren en een snel mentaal en lichamelijk herstel.


Neveneffecten

Na gebruik van de Zweedse Spijkermat kan men zich wat draaierig voelen. Dit is ongevaarlijk en heeft waarschijnlijk te maken met het vrijkomen van Endorfine die het lichaam zelf aanmaakt. Ook komt bij sommige personen lichte hoofdpijn en napijn voor. Ook dit is ongevaarlijk en heeft te maken met de ontspanning van het lichaam. Het advies is dan om eerst korter op de Spijkermat te liggen, en met langere tussenpozen.

Als men tijdens de behandeling heftig gaat transpireren of duizelig wordt, onderbreek dan de sessie en leg stof of een t-shirt tussen de Zweedse Spijkermat en het lichaam. De spijkers van de originele Zweedse Spijkermat kunnen niet in de huid doordringen maar laten op de rug wel afdrukken na. Dit is ongevaarlijk en na een tijdje verdwijnen deze afdrukken. Enkele personen rapporteren warmteuitslag op de rug na gebruik. Mocht dit gebeuren usch de rug dan af met lauw water.


Opgelet

Mensen met een gevoelige huid dienen voorzichtig te zijn en altijd een handdoek of een t-shirt tussen de Spijkermat en het lichaam te leggen. Dit om jeuk te voorkomen. Personen met bloedstollingsaandoeningen zoals hemofilie of mensen die behandelingen ondergaan waarbij antistollingsmiddelelen (bloedverdunners) worden gebruikt, wordt afgeraden de Spijkermat te gebruiken. Bij gebruik van het medicijn Trombyl mag de Spijkermat gebruikt worden, maar wees voorzichtig. Personen met hardnekkige eczeem op de rug en mensen die last hebben van psoriasis moeten voorzichtig zijn en altijd een handdoek gebruiken. Ook wordt een kortere behandelingstijd geadviseerd om daarna door ervaring voor zichzelf een optimale behandeltijd te vinden. Mensen met huidletsel op de rug en zwangere vrouwen tot en met de 4e maand dienen de Spijkermat niet te gebruiken.Ga nooit staan op de Zweedse Spijkermat. Ga ook nooit op de buik of met je gezicht op de Spijkermat liggen, daar de huid aan de voorkant van het lichaam veel dunner en gevoeliger is. De Spijkermat moet niet gebruikt worden in psychotische toestand. Bij twijfel raadpleeg altijd een arts.