Menu Sluiten

Acupressuur mat

Spijkermat

Acupressuur mat is een ander woord voor spijkermat. Er zijn verschillende soorten matten zoals bijvoorbeeld de Stoffen spijkermat. Maar uit onderzoek blijkt dat de Zweedse spijkermat het beste resultaat geeft.

Het verschil tussen de Zweedse spijkermat en matten van stof.

De Zweedse spijkermat; bestaat uit 640 stompe pennen van 15 mm lang. De lengte van de pennen en de afstand tussen hen zorgt voor een diepe druk.
 Reguliere mat van stof; heeft tussen 5000-8000 penpunten die 4 mm lang zijn. De punten zijn dicht bij elkaar geplaatst en geven daarom een meer ondiepe druk.

De Zweedse spijkermat; de lengte en afstand van de pinnen maken het mogelijk om de druk te onderdrukken met een t-shirt of stof zonder het effect te verliezen. Daarom is het geschikt voor iedereen, ongeacht of u gevoelig bent voor pijn of niet.
Reguliere mat van stof; omdat de penpunten kort zijn en dicht op elkaar zijn geplaatst, is het niet mogelijk om de druk met een stof aan te passen zonder het effect te verliezen. Gebruikt zonder kleding.

Ook handig: De rugsteun van Backjoy tegen rugpijn tijdens het zitten.

Acupressuur mat

De originele Zweedse Spijkermat kan niet alleen bij pijn, maar ook puur voor de ontspanning gebruikt worden. Als je moeite hebt om gas terug te nemen of als je je opgejaagd en gestresst voelt, ga dan op de Zweedse Spijkermat liggen. In de huidige maatschappij waarin we leven is de druk om te presteren hoog. Niet alleen op het werk of door de omgeving wordt de lat hoog gelegd, maar vooral ook door onszelf. We zijn gaan geloven dat we alles moeten kunnen en er ook nog altijd gelukkig en blij moeten zijn. Helaas is dit een norm die voor niemand haalbaar is. In tijden van drukte en stress gunnen we ons niet de tijd om bij te komen en bij te tanken. Door los te koppelen van je dagelijkse bezigheden en rust te nemen kun je letterlijk bijkomen, zodat je weer energie hebt om verder te gaan.

Verhoogde waarden van Noradrenaline geven spierspanningen, en gevoelige spieren en gewrichten. Het lichaam staat onder hoogspanning. Bovendien zakt het Oxytocinegehalte. Als het Oxytocinegehalte vermindert, worden de waardes van de schadelijke stresshormenen verhoogd en beland je in een vicieuze cirkel: pijn-stress-pijn-stress.

Acupressuurmatten kunnen even wennen zijn. De spikes zijn scherp en kunnen enkele minuten ongemak of pijn veroorzaken, voordat ze het lichaam beginnen op te warmen en zich goed voelen.

Gebruik acupressuur mat

Gebruik de mat elke dag 10 tot 20 minuten per keer voor maximale resultaten. Vergeet niet om te ademen en te oefenen om je lichaam bewust te ontspannen.

Kies het oppervlak waarop u het wilt aanbrengen. Beginners gebruiken de mat vaak op een bed of bank. Gevorderde en ervaren gebruikers kunnen hun matten op de grond zetten.

Ga erop zitten. Je kunt ook op of tegen de mat in een stoel zitten, zodat je billen en onderrug direct contact hebben.

Begin met een laag tussen jezelf en de mat. Het dragen van een licht overhemd of het plaatsen van een dunne stof over de spikes kan je helpen te wennen aan het gevoel van de mat. Gebruikers melden dat ze de beste resultaten behalen wanneer de mat in contact komt met hun blote huid, maar niet de behoefte voelen om meteen af te gaan.

Ga langzaam liggen. Ga liggen met je gewicht gelijkmatig verdeeld over de mat. Dit helpt u om letsel door de punten te voorkomen.

Verplaats jezelf zorgvuldig. Niet friemelen of bewegen op de mat, omdat u op die manier gemakkelijker uw huid kunt doorboren of krabben.

Gebruik consequent. Mats wennen, maar lijken voor veel mensen echt te werken. Als dit product je aanspreekt, blijf er dan bij en geef het de tijd om te werken.

Overwegingen

Matpennen kunnen de huid doorboren, vooral als de matten verkeerd worden gebruikt. Gebruik geen acupressuurmat om wonden of infecties te voorkomen als u een dunne huid, diabetes of een slechte bloedsomloop heeft.

De meeste fabrikanten van acupressuurmatten raden af om ze te gebruiken tijdens de zwangerschap.

Gebruik geen acupressuurmat om weeën op te wekken. Acupressuur voor arbeid mag alleen worden gedaan onder toezicht van een medische professional.

Baby’s, peuters en kleine kinderen mogen geen acupressuurmatten gebruiken.

Als u een hoge of lage bloeddruk heeft, neem dan voor gebruik contact op met uw arts.

Acupressuurmatten mogen niet worden gebruikt in plaats van medische behandelingen of voorgeschreven medicijnen.

De originele Zweedse Spijkermat kan uitkomst bieden bij spit, hernia, spierpijn, stijfheid, ischias, stresschronische pijnreumatische pijnfrozen shoulder, hoofdpijn, slaapproblemen, wiplash, fibromyalgie en andere klachten.