Menu Sluiten

Fysiotherapie corona

Fysiotherapie

Zoals bekend zijn de meeste behandelpraktijken zoals de praktijk voor de Fysiotherapie gesloten. De kans op besmetting is te groot omdat er veel mensen bij elkaar komen. En ook omdat het contact tussen Fysio en klant te dichtbij is. Daarmoet men op zoek naar andere oplossingen. En dan kom je al snel terecht bij hulpmiddelen die je thuis kan gebruiken. Een daarvan is de Zweedse Spijkermat. Die kan niet alleen bij pijn, maar ook puur voor de ontspanning gebruikt worden. Naast de spijkermat kun je thuis wat eenvoudige oefeningen doen om fit te blijven. 

Paniek

Er is veel onrust in de maatschappij. Hoe gaat het verder met het corona virus in Nederland? Wat betekent dat voor mij? Als je moeite hebt om gas terug te nemen of als je je opgejaagd en gestresst voelt, ga dan op de Zweedse Spijkermat liggen. In tijden van drukte en stress gunnen we ons niet de tijd om bij te komen en bij te tanken. Door los te koppelen van je dagelijkse bezigheden en rust te nemen kun je letterlijk bijkomen, zodat je weer energie hebt om verder te gaan. Volg het nieuws wat minder en focus je op andere zaken. Dat geeft afleiding.

Ontspannen

De Zweedse Spijkermat is een fijne, makkelijke en effectieve manier om te onthaasten en op te laden op een natuurlijke manier zonder dat je iets hoeft te slikken. Door dagelijks of naar behoeft minimaal 20 minuten op de Zweedse Spijkermat te liggen maakt je lichaam de lichaamseigen hormonen Endorfine en Oxytocine aan. Ook wel ons pijnverlichtings- en ontspanningshormoon én ons geluks- en tevredenheidshormoon.  Door de aanmaak van deze hormonen ga je je steeds meer ontspannen voelen. Als je je ontspannen voelt heb je meer focus, voel je je lichamelijk fitter en sterker, voel je je vrolijker, heb je meer geduld en sta je meer in contact met je omgeving. Met andere woorden als jij je meer ontspannen voelt voel jij je daardoor niet alleen beter, maar ook je omgeving. 

Stresshormoon

Verhoogde waarden van Noradrenaline geven spierspanningen, en gevoelige spieren en gewrichten. Het lichaam staat onder hoogspanning. Bovendien zakt het Oxytocinegehalte. Als het Oxytocinegehalte vermindert, worden de waardes van de schadelijke stresshormonen verhoogd en beland je in een vicieuze cirkel: pijn-stress-pijn-stress. Door het liggen op de spijkermat neemt de stress snel af. 

Ons lichaam kan alleen helen en nieuw celweefsel aan maken als we ons regelmatig ontspannen en opladen. Hippocrates zei het al: ‘De natuurlijke zelfhelende kracht die zich in ons bevindt, is de sterkste kracht die ons gezond maakt.’

Geweldige ervaring! Het werkt echt! Gemiddeld geven de gebruikers 8,5 aan de Spijkermat als waardering.