Menu Sluiten

Spijkermat ontspanning

De originele Zweedse Spijkermat kan niet alleen bij pijn, maar ook puur voor de ontspanning gebruikt worden. Als je moeite hebt om gas terug te nemen of als je je opgejaagd en gestresst voelt, ga dan op de Zweedse Spijkermat liggen. In de huidige maatschappij waarin we leven is de druk om te presteren hoog. Niet alleen op het werk of door de omgeving wordt de lat hoog gelegd, maar vooral ook door onszelf. We zijn gaan geloven dat we alles moeten kunnen en er ook nog altijd gelukkig en blij moeten zijn. Helaas is dit een norm die voor niemand haalbaar is. In tijden van drukte en stress gunnen we ons niet de tijd om bij te komen en bij te tanken. Door los te koppelen van je dagelijkse bezigheden en rust te nemen kun je letterlijk bijkomen, zodat je weer energie hebt om verder te gaan.

De Zweedse Spijkermat is een fijne, makkelijke en effectieve manier om te onthaasten en op te laden op een natuurlijke manier zonder dat je iets hoeft te slikken. Door dagelijks of naar behoeft minimaal 20 minuten op de Zweedse Spijkermat te liggen maakt je lichaam de lichaamseigen hormonen Endorfine en Oxytocine aan. Ook wel ons pijnverlichtings- en ontspanningshormoon én ons geluks- en tevredenheidshormoon.  Door de aanmaak van deze hormonen ga je je steeds meer ontspannen voelen. Als je je ontspannen voelt heb je meer focus, voel je je lichamelijk fitter en sterker, voel je je vrolijker, heb je meer geduld en sta je meer in contact met je omgeving. Met andere woorden als jij je meer ontspannen voelt voel jij je daardoor niet alleen beter, maar ook je omgeving. 

Ons lichaam kan alleen helen en nieuw celweefsel aan maken als we ons regelmatig ontspannen en opladen. Hippocrates zei het al: ‘De natuurlijke zelfhelende kracht die zich in ons bevindt, is de sterkste kracht die ons gezond maakt.’

Lees ook de 5 stappen voor anti stress.

Geweldige ervaring! Het werkt echt! Gemiddeld geven de gebruikers 8,5 aan de Spijkermat als waardering.