Menu Sluiten

Spijkermat pijnverlichting

Pijnklachten

Pijn is een van de belangrijkste waarschuwingssystemen van ons lichaam. Soms hebben we geen tijd om te luisteren naar deze waarschuwingen of hebben we geen mogelijkheid om de pijnoorzaak weg te nemen. Dan kan pijn overgaan in chronische pijn. Heb je vaak pijn? Helaas ben je niet de enige. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) staat chronische pijn op nummer 2 van de lijst van ziekteverzuim in ons land en heeft 70% van de volwassen Nederlanders regelmatig pijnklachten in de nek, schouders en rug.

Pijn en spanning maken je lichaam gestresst

Pijn, psychische, lichamelijke of ontstekingsspanningen verhogen de productie van de lichaams-eigen stresshormonen Adrenaline, Cortisol en Noradrenaline. Een langdurige verhoging (meer dan 4 uur) van het Cortisolniveau in het lichaam zorgt voor een verslechtering van het immuunsysteem. Bovendien verhoogt het de bloeddruk en het bloedsuikergehalte. Ook maakt het ons gevoeliger voor pijn. Een hoog gehalte Cortisol heeft ook invloed op de stofwisseling. Het is algemeen bekend dat periodes van stress gewichttoename tot gevolg hebben en dat dat extra gewicht zich vaak vastzet rondom de buik.

Verhoogde waarden van Noradrenaline geven spierspanningen, en gevoelige spieren en gewrichten. Het lichaam staat onder hoogspanning. Bovendien zakt het Oxytocinegehalte. Als het Oxytocinegehalte vermindert, worden de waardes van de schadelijke stresshormenen verhoogd en beland je in een vicieuze cirkel: pijn-stress-pijn-stress.

De originele Zweedse Spijkermat kan uitkomst bieden bij spit, hernia, spierpijn, stijfheid, ischias, stress, chronische pijn, reumatische pijn, frozen shoulder, hoofdpijn, slaapproblemen, wiplash, fibromyalgie en andere klachten.

Geweldige ervaring! Het werkt echt! Gemiddeld geven de gebruikers 8,5 aan de Spijkermat als waardering.