Menu Sluiten

Anti stress

Anti stress 

 

We hebben allemaal stress. Door het werk, door het gezin of we hebben geldproblemen. Deze zaken spelen constant door je hoofd en je kan je gedachten niet meer uitzetten. Ook ‘s nachts niet. Daardoor slaap je slecht en ben je de volgende morgen nog vermoeider dan de dag ervoor.

5 anti stress tips 

Lach hardop

Lachen is een goed wapen tegen stress. Zeker hardop lachen. Lees af en toe een moppenboekje. Of kijk leuke videos op Youtube. Even ontspannen is erg belangrijk. En als je je even niet lekker voelt dan kijk je gewoon weer een ander filmpje.

Eten tegen de stress

Overhal hoor je dat je geen stress moet weg eten. Anders wordt je een emotie eter. Maar zo slecht is het niet. Kijk wel wat je eet. Een reep pure chocolade is een stuk minder slecht dan een zak chips. Chocolade helpt zelfs tegen de stress. Zet wel je stress voedsel paar van het gewone eten en pak het alleen als je al het andere hebt geprobeerd.

Ga op een spijkermat liggen

Het klink heel eng en pijnlijk. Maar Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking van de mat. En het blijkt dat de stress gelijk verdwijnt na het gebruik van de spijkermat. Dat komt omdat je hersenen worden afgeleid van de stress. De spijkermat is hier te bestellen

Ga friemelen

Ook hier kun je je hersenen afleiden. Want onze hersenen kunnen maar 1 ding tegelijk. Multitasken is erg slecht voor de stress. Dus stop daar sowieso mee. Koop een stressbal of pak een elastiekje of zo. Daardoor wordt de verveling en besluiteloosheid trouwens ook minder van. Dubbele winst dus.

Begin met een stress dagboek

Soms weet je gewoon niet waar de stress vandaan komt. Begin dan met een stress dagboek. Schrijf op wat je doet, wanneer en hoe dat je je daarbij voelt. Je zal merken dat je van sommige activiteiten erg gestresst raakt zoals online spelletjes. Je voelt je na afloop een stuk slechter als vooraf het spelletje. En zo is het met meer dingen.

Geweldige ervaring! Het werkt echt! Gemiddeld geven de gebruikers 8,5 aan de Spijkermat als waardering.