Menu Sluiten

Gebruiksaanwijzingen Spijkermat

Gebruiksaanwijzing

Zweedse Spijkermat Origineel
Pijnverlichting, ontspanning en goede nachtrust.
 • Leg de Zweedse Spijkermat op een bed, massagetafel of op de grond.
 • Regel de druk van de spijkers met een t-shirt of een dunne trainingsbroek als de Spijkermat gebruikt wordt voor zitvlak en benen. Het moet behagelijk pijn doen.
 • De eerste 5 minuten moeten de spijkers goed voelbaar zijn, daarna neemt de pijn af en wordt de pijn vervangen door een gevoel van welbehagen.
 • Lig naar behoefte 20-40 minuten op de originele Zweedse Spijkermat. Het liefst iedere dag. De Spijkermat kan preventief gebruikt worden om klachten te voorkomen en puur voor de ontspanning. Het duurt minimaal 15 minuten voordat het lichaam volledig ontspant en je een gevoel van welbehagen ervaart. Stop daarom niet eerder met het gebruik. Leg liever een dikkere stof tussen lichaam en Zweedse Spijkermat.
Opgelet Mensen met een gevoelige huid dienen voorzichtig te zijn en altijd een handdoek of een t-shirt tussen de Spijkermat en het lichaam te leggen. Dit om jeuk te voorkomen. Personen met bloedstollingsaandoeningen zoals hemofilie of mensen die behandelingen ondergaan waarbij antistollingsmiddelelen (bloedverdunners) worden gebruikt, wordt afgeraden de Spijkermat te gebruiken. Personen met hardnekkige eczeem op de rug en mensen die last hebben van psoriasis moeten voorzichtig zijn en altijd een handdoek gebruiken. Ook wordt een korter gebruik geadviseerd om daarna door eigen ervaring een optimale tijdsspanne te vinden. Mensen met huidletsel op de rug en zwangere vrouwen tot en met de 4e maand dienen de Spijkermat niet te gebruiken.
 • Wees voorzichtig met je handen bij het gaan liggen en opstaan van de Zweedse Spijkermat.
 • Ga nooit op de Zweedse Spijkermat staan.
 • Ga nooit op de buik of met het gezicht op de Spijkermat liggen, daar de huid aan de voorkant van het lichaam veel dunner en gevoeliger is.
 • Gebruik de Spijkermat niet tijdens autorijden en tijdens werkzaamheden waarbij het belangrijk is alert te blijven.
Door het gebruik van de Zweedse Spijkermat kan de bloeddruk zakken, kom daarom rustig omhoog na gebruik. Mensen die bloeddrukverlagende medicijnen gebruiken, wordt geadviseerd bij regelmatig gebruik van de Spijkermat de bloeddruk te laten controleren voor eventuele aanpassing in medicijngebruik.
Zweedse Spijkermat Schouders

Verlichting bij stijve en gespannen nek en schouders

 • Kan gebruikt worden met of zonder T-shirt. Zonder T-shirt voel je meer.
 • Doe de Spijkermat Schouders van achteren om als een rugzak. Steek de onderarmen door de riemen/banden.
 • 
Regel de lengte van de banden met de gespen. Instructies worden meegeleverd in verpakking.
 • Laat de armen rusten in de banden – niet duwen – ontspan.
 • 
Kan staand, liggend of zittend gebruikt worden. Voor grotere druk en diepere werking, leun tegen een rugleuning aan.
 • Gebruik de Schouder Spijkermat minimaal 20 minuten dagelijks of naar behoefte.

De eerste 5 minuten is het de bedoeling dat de Spijkermat Schouders goed voelbaar is. Hierna neemt de gevoeligheid af en maakt plaats voor ontspanning.

Opgelet
Personen met bloedstollingsproblemen of diegenen die behandeld worden met anti-stollingsmedicatie wordt aangeraden om de Spijkermat Schouders niet te gebruiken. Er kunnen blauwe plekken ontstaan. Gebruik de Schouder Spijkermat niet op gebieden met huidverwondingen, psoriasis of eczeem. Niet staan op de Schouder Spijkermat. Niet gebruiken aan de voorkant van het lichaam of gezicht. De Spijkermat Schouders niet gebruiken als je een voertuig bestuurt. Wij raden aan de Schouder Spijkermat vóór de vierde zwangerschapsmaand met t-shirt te gebruiken. Bij gebruik van bloeddrukverlagende medicatie dient de bloeddruk regelmatig gecontroleerd te worden bij gebruik van de Spijkermat Schouders. Dit voor eventuele verlaging/aanpassing van de medicatie. Vraag altijd je arts om raad als je twijfels hebt over het gebruik van de Schouder Spijkermat.

De Spijkermat Schouders heeft geen wetenschappelijke studies ondergaan. De Schouder Spijkermat is een gepatenteerde Zweedse uitvinding en wordt in Zweden gefabriceerd van TPE Kunststof (goedgekeurd voor de levensmiddelen industrie) dat 100% vrij is van PVC/Latex. De Spijkermat Schouders is CE-gekeurd door Läkemedelsverket.

Zweedse Spijkermat Voeten

Tegen vermoeide en pijnlijke voeten

 • Plaats de Spijkermat Voeten met de verhoging in het midden onder je voeten.
 • Leg eventueel een stuk stof op de Voeten Spijkermat, of gebruik sokken.
 • Zit op een stoel, leg je voeten als een kat tegen de Spijkermat Voeten.
 • 15 tot 20 minuten naar behoefte. Het liefst iedere dag.
 • De spijkers zijn afgerond en kunnen de huid niet beschadigen.
 • Ga niet staan op de Voeten Spijkermat!

De eerste 5 minuten is het de bedoeling dat de Spijkermat Schouders goed voelbaar is. Hierna neemt de gevoeligheid af en maakt plaats voor ontspanning.

Opgelet
Personen met neurologische storingen in de voeten, zoals verminderd gevoel in de voeten, kunnen de Spijkermat Voeten niet gebruiken. Personen met huidbeschadigingen of met stollingsproblemen (Hemofilie) of personen die bloedverdunnende medicatie gebruiken kunnen de Voeten Spijkermat niet gebruiken, daar er een groot risico is op het krijgen van blauwe plekken en huidbloedingen.

Geweldige ervaring! Het werkt echt! Gemiddeld geven de gebruikers 8,5 aan de Spijkermat als waardering.