Menu Sluiten

Ervaringen van gebruikers van de Zweedse Spijkermat

Gebruikers ervaring

De gebruikers aan het woord. Via email en telefoon kwamen onderstaande reactie binnen bij Susanne. Zij introduceerde de Zweedse spijkermat in Nederland.
Susanne Danielson
Susanne Danielson
Nederland

Super service

Artrose, nekpijn, slapeloosheid.....mijn partner en ik hebben allebei diverse klachten, wij zijn eind 50 en begin 60.....we hebben uiteraard van alles geprobeerd: fysio, manuele therapie, pijnmedicatie, tot een kennis van ons over de Spijkermat begon. Ik was behoorijk sceptisch, maar heb de mat, de Combi, toch besteld, met name voor mijn partner. We hadden allebei, na 2 keer ongeveer 10 minuten op de mat liggen, al wat minder pijn in onze nek. Het is zeer zeker wennen; in het begin dachten we allebei: dit wordt niks. Maar als je eenmaal ligt en ontspant, begint het zelfs prettig te worden! Mijn partner wilde ook liever de Soft ipv de Classic: geen enkel probleem: wij konden meteen omruilen tegen de voor ons juiste mat. Super service, fijne communicatie en goed product!!
Ans Ophuis
Zaandam

Soms word ik hierop wakker

Vannacht ben ik hier nog op gaan liggen, toen ik om 3 uur wakker werd en niet meer kon slapen. Deze mat ontspant dankzij de aanmaak van het gelukshormoon, het zorgt voor de daling van het stresshormoon en stimuleert de doorbloeding en is goed tegen rugklachten. Mijn fysiotherapeut prees deze spijkermat de hemel in. Soms wordt ik wakker en merk dat ik nog steeds op mijn prikkelmat lig.
Fajah Lourens
Amsterdam

Yoga les

Ik had de mat al een keer uitgeprobeerd op yoga-les, daar hadden ze er 1. Als ik eind van de middag moe ben, leg ik hem in bed en ga er een half uurtje op liggen. Daarna voel ik me uitgerust en kan ik ontspannen gaan koken. en schuift hem zo onder je bed.
Annemiek
Achterhoek

Ontspannen

Iedere avond lig ik 20 minuten op de spijkermat.Na die tijd voel ik me erg ontspannen. Ik slaap de laatste tijd ook stukken beter!
Jaap
Zeeland

Hernia

In de eerste minuten pijnlijk. daarna ontspannen(gebruik dagelijks 20 minuten) minder last van rugpijn en nek.verder nog te kort in gebruik voor andere resultaten.Ik heb namelijk hernia in rug en nek ik ben 75 jaar en moet ook dagelijks oefeningstherapie doen voor spieren sterk te houden voor beter functioneren. (lopen, tennis, fietsen enz.)
Koos
Randstad

Ischiadicus

Beste Susanne, Ik heb altijd last gehad van de nervus ischiadicus. Dan voelde een pijn onderaan de rug, in de bil zeg maar, en aan de zijkant van het onderbeen aan die kant liep er een gevoelige zenuw over het scheenbeen tot de voet. Na een aantal dagen spijkermat is die pijn sinds 11 jaar weg. Het is
haast niet te geloven. Nu geloof ik het eigenlijk ook nog steeds niet. Ik kon wel met het gevoel leven...het was ook niet onhoudbaar. Maar nu de zenuwpijn weg is... is het helemaal goed. Heel bijzonder...
Shirley
Friesland

Lagere bloeddruk

Ik gebruik nu sinds ongeveer een maand de zweedse spijkermat. Gemiddeld lig ik er 4 a 5 keer in de week op, meestal voor het slapen gaan. De eerste paar minuten is inderaad even wennen maar daarna is het zo ontspannend! Normaal gesproken lig ik nog zeker een uur te lezen maar ik merk dat na een kwartier mijn ogen al zwaar worden. En, ik weet niet of het toeval is, maar mijn bloeddruk is een stuk lager dan normaal. Hiervoor gebruik ik medicijnen en moet altijd om de paar maanden deze laten meten bij de assistent van de huisarts. Ze is nog nooit zo tevreden geweest! De mat kan ik iedereen van harte aanbevelen!
Manita
Noord-Holland

Rug beter

Nu kan ik weer ijshockeyen! Sinds ik de Spijkermat kreeg als kersgeschenk lig ik er iedere dag 20-25 minuten op en mijn rug is veel beter geworden. De Spijkermat heeft de pijn verlicht van mijn rugproblemen.
Kenny Jönsson
Rögle, Zweden

Minder pijnstillers

Kocht de Spijkermat omdat ik veel pijn en kramp heb in mijn spieren (heb MS) en neem veel pijnstillers. Dacht dat het misschien zou helpen en heb hem meteen uitgeprobeerd toen ik hem thuis had gekregen. Toen ik er een tijdje op had gelegen werd ik rustig en ontspannen en viel bijna in slaap. Nu gebruik ik hem bijna ieder avond en ik val heerlijk in slaap. Ik vind dat hij goed helpt tegen mijn pijn en spierkrampen en heb zelfs mijn pijnstillers kunnen verminderen. Het voelt goed om te weten dat ik snel en gemakkelijk help ervaar alleen maar door te liggen op de Spijkermat.
Heléne Gerhardsson
Söderköping, Zweden

Fibromyalgie

Nu heb ik mijn spijkermat al een tijdje gebruikt en hij verricht echt wonderen voor mijn lichaam. Helaas heb ik fibromyalgie en mijn pijn wordt veel minder als ik de Spijkermat gebruik, ik lig ongeveer 15 minuten per dag met onspannende muziek erbij. Ik kan dit warm aanbevelen aan anderen met dezelfde ziekte. Dus hartelijk bedankt van een zeer tevreden klant. Warme herfstgroet Lisbeth.
Lisbeth Christophersen
Hällevadsholm, Zweden

Reuma

Wil alleen maar een klein stukje schrijven over hoe de spijkermat mij geholpen heeft. De eerste keer vond ik dat ik de spijkers goed voelde en lag er eventjes op. Ik heb zowel fibromyalie als reuma en de mat is heel goed. Want ik heb veel pijn. Problemen met slapen ‘s nachts en het werd bijna ondragelijk. Was altijd moe door steeds wakker te zijn en pijn te hebben. Nu lig ik 1-2 keer per week. Of ik zet de wekker of mijn man maakt mij na 45 minuten wakker. Haal hem dan weg en val dan meteen in slaap en slaap de hele nacht. Een heerlijk gevoel om uitgeslapen wakker te worden. Het geldbedrag van de kosten is een druppel in de zee voor alle pijn waar ik van verlost ben en weer kan slapen.
Lena
Hälsingborg, Zweden

Whiplash

Ik heb de Spijkermat geprobeerd nadat die werd aanbevolen om hem uit te proberen in verband met mijn whiplash. Helaas heb ik snel een stijve nek en krijg hoofdpijn enzovoort en heb zelfs veel problemen om in te slapen ‘s avonds. Ik kocht en probeerde. En werd blij verrast! Eerst deed het alleen maar pijn maar na een tijdje kwam de endorfine en werd ik helemaal ontspannen, de pijn verdween en daarna sliep ik als een roosje! Ben zelf masseur en heb hem uitgeprobeerd bij een aantal klanten die het heerlijk vinden.
Ullis Garpenberg
Västervik, Zweden

Slechte rug

Het voelt fantastisch en ook vreemd om je zo goed te voelen in je rug ondanks dat ik vandaag 8 behandelingen heb gegeven zonder kramp, pijn in mijn zij of me scheef voelen. Ongelofelijk! Het blijft al zo sinds zondag ook al heb ik al 2 dagen gewerkt en dat alleen maar na 20 minuten liggen. Je moet weten dat ik het meeste heb geprobeerd. Ga geregeld naar Thaise massage, kraniosakraltherapie, osteopatie, reike en gewone massage voor mijn slechte rug en nek.
Helena Carlson
Zweden

Slaap problemen

Ik ben, sinds ik slaapproblemen kreeg 1-2 jaar geleden, nog nooit zo lekker in slaap gevallen en heb zo lekker geslapen sinds ik ben begonnen met het liggen op de spijkermat ongeveer een maand geleden. Zelfs na het drinken van gewone thee ‘s avonds, iets wat ik niet meer heb kunnen doen sinds ik 25 jaar was!
Birute Slapokas
Ljungberg, Zweden

Minder stijf

Wil alleen maar even melden en vertellen dat de spijkermat helemaal top is! Lig er ieder avond op in bed voordat ik ga slapen. Vanaf de eerste dag heb ik resultaat. Heb bijna geen pijn als ik ‘s morgens opsta en ben veel minder stijf. Het is echt de investering van het geld waard. Bedankt dat je mij kon helpen. Mijn rug heeft al in jaren niet meer zo goed gevoeld.
Barbro
Borås, Zweden

Ontspannen

Ik heb zelf de mat nu 2 maanden gebruikt en heb echt verbetering in mijn rug gemerkt. Vroeger voelde het alsof ik een “rugzak” op mijn rug droeg als ik wakker werd en die is weg! Bovendien is hij fantastisch als ik moeite heb om te ontspannen en in slaap te vallen. Ik lig minstens 30 minuten en daarna ben ik totaal ontspannen, meestal val ik erop in slaap! Ik laat mijn klanten er 20 minuten erop liggen voordat ik ga masseren, dan krijg ik een beter werkende behandeling die langer doorwerkt. Dit is een topproduct die iedereen zelf thuis moet hebben voor eigen gebruik. Ik beveel hem echt aan!
Maggan åkeson

Fakir

Ik moet beginnen om te zeggen wat een fantastisch product!!! :o) Ben helemaal lyrisch over mijn spijkermat, ookal kon ik in het begin niet begrijpen hoe ik het langer dan één minuut kon volhouden om op de spijkermat te liggen. Tegenwoordig slaap ik er een half uur op iedere dag en ik voel een GROOT vershil in mijn pijn en mijn slapen en voel me ook veel beter. Mijn buurman noemt mij al de Fakir :o)
Pia Hagman
Umeå, Zweden

Bloed circulatie

Als sportman moet je heel veel strechen. Ik gebruik de mat als warming-up voordat ik ga strechen. 20 minuten op de mat brengt de bloedcirculatie op gang en het effect van het strechen wordt beter. De mat is voor mij ook ontzettend goed om me te laten ontspannen. Als ik op de mat ga liggen prikt het eerst wel een beetje in mijn lichaam, maar na een paar minuten voel je hoe de spieren ontspannen en het prikkende gevoel gaat over in een prettig gevoel. Na 20 minuten is de spanningen in het lichaam losgelaten en je bent totaal ontspannen. Meestal ga ik daarom ‘s avonds voor het slapen gaan even op de spijkermat liggen. Na eventjes op de mat te hebben gelegen val ik daarna meteen in slaap als ik naar bed ga. Een tip aan diegenen die een spijkermat willen aanschaffen, koop er minimaal 2. Er is altijd iemand die jou mat wil proberen, dus een reserve mat is niet zo gek.
Langeafstandsskier Jonny Nilimaa
Gellivare Sikdallians IK

Nekpijn

Nu heb ik mijn spijkermat gekregen! Lag er 25 minuten op voordat ik ging slapen gisteren avond. Ik heb heerlijk geslapen en werd ook nog eens voor het eerst wakker zonder nekpijn sinds een eeuwigheid??????? (Ik slaap namelijk op mijn buik en dat vind mijn nek niet fijn!) Het lijkt ongelofelijk dat één keer liggen genoeg is? Kun je iedere avond op de mat liggen, wordt dat niet te veel? Bedankt voor deze wonderlijke uitvinding! (mijn man zegt dat hij hem ook gaan proberen!) (Antwoord van de fabrikant: Ja, je kunt zo vaak als je wilt op de Spijkermat liggen.)
Barbro Holmström
Skene, Zweden

Stijve spieren

Ik heb jouw spijkermat gekocht en heb hem 2 keer gebruikt en voel al dat ik er baat bij heb! Tijdens mijn werk verlang ik al naar mijn mat. Nu heb ik geen pijn in mijn rug, maar heb stijve spieren. Ik was nieuwsgierig om te proberen hoe het zou voelen. Het is de meest effectieve manier om te ontspannen en te stoppen met piekeren die ik ooit heb geprobeerd. Mijn spieren voelen als nieuw en ik loop soepel bovendien slaap ik als een baby!
Merja Bergman
Järfälla, Zweden

Fibromyalie

Vrouw met fibromyalie die een energiekick krijgt als de pijn in haar lichaam loslaat en grapjes over dat ze afhankelijk is van de spijkermat. Meerdere klanten die op de spijkermat in slaapvallen, één zelfs 2 uur
Anna Leijon

Pijnstillers

De spijkermat werd mij aanbevolen in februari 2008 door mijn therapeut waar ik iedere week acupuntuur kreeg omdat mijn rug, zitvlak en en benen helemaal gespannen waren en vastzaten. De linker lattissimus-spier is weggeopereerd sindsdien is het gevoel in dat gebied niet teruggekomen, had contant pijn en sloeg me door de jaren heen daar ik steeds vermoeider werd. Maar toen kwam de spijkermat in mijn leven als een “reddende engel” tegen pijn en spanning. De mat brengt weer leven in mijn rug en na 30-45 minuten voel ik me weer opgeladen en gevuld met endorfine als nooit te voren en de dagelijkse dosis is een must. Mijn slaap is ook rustiger en beter geworden en de pijnstillers blijven in de kast!!
åke Lantz
Ystad, Zweden

Doorbloeding

Ik heb 30 jaar geleden een verkeersongeluk gehad en gebruik nu de spijkermat dagelijks gedurende 4 weken 40 minuten per dag. de spijkermat werkt heel goed, mijn spieren ontspannen en ik val gemakkelijker in slaap. Het is niet alleen na het liggen dat ik me goed voel, maar ook tijdens het liggen op de mat. Tot nu toe heb ik helemaal niets negatiefs gevoeld zowel tijdens als na het liggen op de spijkermat. Ook mijn therapeut merkt het positive resultaat. Hij vindt onder andere dat mijn spieren in mijn rug sterker zijn geworden. Hij heeft ook een betere doorbloeding vastgesteld met een betere verbranding als resultaat. Wellicht heeft de mat bijgedragen aan mijn gewichtsvermindering die ik heb opgemerkt de laatste maanden.
Johnny Löfling
Uppsala, Zweden

Disclaimer

Bovenstaande ingezonden ervaringen zijn niet bewerkt of herschreven en zijn afkomstig van klanten en therapeuten die baat hebben bij de originele Zweedse Spijkermat. Het is slechts een greep uit de vele positieve ervaringen die wij mogen ontvangen. Misschien kunnen deze ervaringen ook jou helpen. De Spijkermat helpt niet tegen alles en is niet voor iedereen. Zoals ieder mens verschillende ervaringen heeft met bijvoorbeeld massages, acupressuur, acupunctuur of sporten, zo wordt ook de originele Zweedse Spijkermat verschillend ervaren. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Zeer tevreden

Goede aankoop, snel bezorgd. Ik gebruik de spijkermat nu enkele dagen en ben zeer tevreden!
Joris Beekman
Rotterdam