Menu Sluiten

Veelgestelde vragen over de Spijkermat

Algemeen

Hoe lang mag ik op de orginele Zweedse Spijkermat liggen?

Begin met 15 minuten en verhoog dit naar 20 tot 40 minuten per keer. Voel wat voor jou goed voelt.

Hoe vaak mag ik op de originele Zweedse Spijkermat liggen?

In het begin wordt aangeraden om bijvoorbeeld om de dag op de Spijkermat te liggen of een paar keer per week. Voer gerust daarna de frequentie op naar iedere dag.

Kan iedereen op de originele Zweedse Spijkermat liggen?

Iedereen van jong tot oud kan op de Zweedse Spijkermat liggen, zelfs kinderen. Als je lijdt aan een bepaalde aandoening of onder behandeling bent van een arts, raadpleeg deze altijd voordat je de Spijkermat gebruikt. Ook bij twijfel raden wij aan voor gebruik contact op te nemen met je arts.

Wordt er gebruik gemaakt van echte spijkers?

Er wordt gebruikt gemaakt van kunststof spijkers die 15 mm lang en rond zijn afgewerkt. Hierdoor kunnen ze de huid niet beschadigen.

Is de druk van de spijkers aan te passen?

De druk van de spijkers van de originele Zweedse Spijkermat is makkelijk aan te passen met behoud van het effect van de afgeronde spijkers. Kinderen en mensen die pijn gevoelig zijn kunnen een stuk stof, handdoek of t-shirt tussen het lichaam en de Spijkermat leggen om zo de druk van de spijkers tegen de huid te verzachten.

Welke kleding kan ik het best dragen als ik op de Zweedse Spijkermat lig?

Er wordt aangeraden om in het begin met een t-shirt en een dunnere broek op de Zweedse Spijkermat te liggen. Als men eenmaal gewend is kan men er met de blote rug op liggen. Voel vooral wat voor jou goed aanvoelt.

Wat kan de originele Zweedse Spijkermat voor mij betekenen?

De Zweedse Spijkermat kan zorgen voor pijnverlichting, ontspanning en een goede nachtrust.

Kan ik de originele Zweedse Spijkermat gebruiken tijdens de zwangerschap?

Wij raden het af om vooral tijdens de eerste 4 maanden op de Spijkermat te liggen. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts, verloskundige of de gynaecoloog.

Hoe werkt de originele Zweedse Spijkermat?

Waarschijnlijk wordt door de druk van de spijkers op de rug, via het ruggenmerg de hersenen geactiveerd om de hormonen Endorfine en Oxytocine aan te maken. Deze hormonen zorgen ervoor dat wij minder pijn voelen en ons goed en ontspannen voelen. Bij hogere niveaus van Oxytocine is er sprake van meer weerbaarheid tegen stress en verslaving, en komt het lichaam sneller tot rust. Dit hormoon bevordert ook dat er sneller een gevoel van verzadiging optreedt bij het eten. Dat is een welkome ondersteuning bij gewenste gewichtsvermindering.

Wat is Endorfine?

Endorfine werkt in de eerste plaats pijn onderdrukkend en zorgt ook voor een gevoel van ontspanning. Endorfine is een lichaamseigen op morfine lijkende ‘drug’ die ook aangemaakt wordt tijdens sporten, sex, plezierige aanraking, kussen, strelen en wanneer men pure chocolade eet. Endorfine verlicht pijn en geeft een lichamelijk goed gevoel. Het kan zelfs een gevoel van euforie geven.

Wat is Oxytocine?

Oxytocine is het lichaamseigen geluks- en tevredenheidshormoon. Dit wordt bijvoorbeeld aangemaakt bij plezierige lichamelijke aanraking, massage, meditatie, als je luistert naar mooie muziek, tijdens sporten en dansen. Bij vrouwen wordt het hormoon oxytocine ook aangemaakt tijdens de bevalling en het geven van borstvoeding. Dit zorgt mede voor het roze wolk gevoel na de bevalling. Als het oxytocine-niveau in het lichaam stijgt, worden de niveaus van je stresshormonen verlaagd.

Waarvan en waar wordt de originele Zweedse Spijkermat gemaakt?

De Zweedse Spijkermat wordt gemaakt van Thermoplastisch Elastomeer (TPE) Dryflex. TPE is een hoge kwaliteit kunststof die is goedgekeurd voor gebruik in de medische- en levensmiddelenindustrie en is 100% vrij van de giftige stoffen Latex en PVC. TPE is 100% recyclebaar en daarom minder belastend voor het milieu. Om gegarandeerd aan de strengste kwaliteitsnormen en milieu-eisen te kunnen voldoen wordt de originele Zweedse Spijkermat in Zweden geproduceerd.

Welke pijnklachten kan de originele Zweedse Spijkermat verlichten?

Mensen met de volgende klachten kunnen baat hebben bij de Spijkermat: spit, hernia, spierpijn, stijfheid, ischias, stress, chronische pijn, reumatische pijn, frozen shoulder, hoofdpijn, slaapproblemen, whiplash, fibromyalgie en andere klachten.

Heeft iedereen baat bij de originele Zweedse Spijkermat?

De originele Zweedse Spijkermat helpt velen om te ontspannen, om pijn te verlichten en om makkelijker in slaap te vallen, maar helpt niet tegen alles en iedereen. Zoals ieder mens verschillende ervaringen heeft met bijvoorbeeld massages, acupressuur, acupunctuur of sporten, zo wordt ook de Zweedse Spijkermat verschillend ervaren. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft en raadpleeg bij twijfel altijd uw arts.

Hoe kan ik de originele Zweedse Spijkermat reinigen?

De Zweedse Spijkermat kan heel eenvoudig met lauw water en een sopje van zeep of afwasmiddel onder de douche worden schoongemaakt en afgespoeld. Daarna gewoon laten opdrogen. Ook kan hij in de vaatwasmachine gereinigd worden.

Is de originele Zweedse Spijkermat gekeurd?

De Spijkermat is CE-gekeurd en goedgekeurd door Läkemedelsverket. Dit is de Zweedse autoriteit verantwoordelijk voor de regulering van en het toezicht houden op de ontwikkeling, vervaardiging en marketing van medicijnen en andere medicinale producten. De werking van de Zweedse Spijkermat is ook door de Zweedse wetenschap met betrekking tot pijnklachten erkend. (link naar onderzoek)

Hoe groot is de originele Zweedse Spijkermat?

De Zweedse Spijkermat is 64 x 40 cm groot. Echter deze kan uitgebreid worden tot ieder formaat. Door de handige clips kunnen meerdere matten aan elkaar vastgemaakt worden. Ook zijn de 3 uitvoeringen van de Zweedse Spijkermat met elkaar te combineren.

Zijn er verschillende uitvoeringen van de originele Zweedse Spijkermat?

De Zweedse Spijkermat is verkrijgbaar in 3 verschillende uitvoeringen, Classic, Flex en Combi. De Classic wordt vooral toegepast voor de rug. De Soft meer voor het zitvlak, de benen, de schouders, de nek en bij kinderen en mensen met een lage pijngrens. De Combi combineert letterlijk een halve Classic met een halve Flex Spijkermat, bijvoorbeeld voor rug en schouders, of voor rug en zitvlak, in één spijkermat!

Waarom is het belangrijk om te ontspannen?

Door stress kun je last krijgen van allerlei lichamelijke en geestelijke klachten en kun je je moe voelen. Stress verbruikt namelijk heel veel energie. Bovendien gaan mensen die last hebben van stress meer roken en drinken en minder bewegen, wat slecht is voor onze conditie en gezondheid. Door regelmatig te ontspannen, voorkom je allerlei klachten en voel je je lichamelijk en mentaal beter. Door regelmatig, het liefst iedere dag, op de originele Zweedse Spijkermat te liggen, kunnen je lichaam en geest helemaal tot rust komen en herstellen van alle spanningen en inspanningen van de dag. Onafhankelijke studies tonen aan dat mentale en lichamelijke ontspanning uitsluitend positieve effecten heeft. Ontspannen zijn gaat samen met meer inspiratie, creativiteit, concentratie, beter leren en een snel mentaal en lichamelijk herstel.

Geweldige ervaring! Het werkt echt! Gemiddeld geven de gebruikers 4,8 ster aan de Spijkermat als waardering.
4.8/5
https://www.youtube.com/watch?v=EDAJspcd01A