Menu Sluiten

Fibromyalgie

Fibromyalgie

Fibromyalgie heeft te maken met last hebben van pijn in je spieren en bindweefsel. Dit is vaak een chronische pijn. Je klachten wisselen vaak, de ene dag meer dan de andere dag. Vaak gaat deze pijn samen met vermoeidheid, stijfheid en slaapstoornissen.

Wat helpt bij fibromyalgie?

Er is geen behandeling die fibromyalgie geneest. Maar je kunt wel iets tegen de klachten doen, bijvoorbeeld met fysiotherapie, beweging en pijnstillers. Maar dat laatste is natuurlijk niet gewenst. Daarom is de spijkermat een prima alternatief voor pijnstillers.

Slaapmiddel

Goede slaap is belangrijk omdat het bekend is dat pijnklachten bij onvoldoende nachtrust erger worden. De spijkermat fungeert als een soort slaapmiddel omdat alles om je heen wordt vergeten zodra je op de spijkermat ligt. Het is een echte aanrader. Gewoon doen!

Hersenen

Er zijn aanwijzingen dat fibromyalgie verband houdt met de de hersenen die je spieren aansturen. Normaal sturen de hersenen spieren aan. Bij mensen met fibromyalgie zou dit niet goed werken. Waarom dit zo is, is onbekend. Er zijn nog onderzoeken gaande. We houden u op de hoogte.

Prikkels

Een theorie over fibromyalgie is dat het te maken heeft met de prikkels uit de buitenwereld die niet goed gefilterd worden. Bij mensen met fibromyalgie zou dit filter niet voldoende werken.

De originele Zweedse Spijkermat kan tevens uitkomst bieden bij spit, hernia, spierpijn, stijfheid, ischias, stresschronische pijn  reumatische pijn  frozen shoulder, hoofdpijn, slaapproblemen, wiplash, fibromyalgie en andere klachten.

Geweldige ervaring! Het werkt echt! Gemiddeld geven de gebruikers 8,5 aan de Spijkermat als waardering.