Menu Sluiten

Spierpijn

Chronische spierpijn

Er zijn vele oorzaken van spierpijn. Zoals de pijn na het sporten of de pijn die je hebt doordat je te lang in een verkeerde houding heb gezeten.  Eigenlijk is het een beschadiging van de spieren. Er zijn kleine scheurtjes in je spieren ontstaan. Of je spieren zitten nog vol met afvalstoffen. Dit is melkzuur dat na een zware inspanning achterblijft in je spieren. En zelf griep kan een oorzaak zijn van spierpijn. Je hebt het zelf vast wel eens meegemaakt.

Wat helpt bij spierpijn?

spierpijnEr is geen behandeling die direct verhelpt. Maar je kunt wel iets tegen de klachten doen, bijvoorbeeld met fysiotherapie, beweging en pijnstillers. Maar dat laatste is natuurlijk niet gewenst. Daarom is de spijkermat een prima alternatief voor pijnstillers. De spijkermat werkt als een diepe massage en brengt de doorbloeding op gang. 

Behandeling

Als je spierpijn hebt gekregen van het sporten dan is het goed om de volgende keer een goede warming-up te doen. En na afloop van de training een cooling down. Daarmee rond je de traint goed af. Bijvoorbeeld in de Tour de France zie je de wielrenners ook gelijk weer op de hometrainer zitten om het melkzuur uit de spieren te trappen.

Doorbloeding

Het gebruik van de spijkermat is zeker een goed alternatief voor medicijnen. Doordat de hersenen afgeleid raken van de pijn en zich moeten concentreren op iets nieuws (spijkermat) vergeet je lichaam de pijn. Het is zeker een aanrader en veel topsporters hebben tegenwoordig een spijkermat in huis. Speciaal voor de hardlopers en wandelaars is er een spijkermat voor de voeten.

De originele Zweedse Spijkermat kan tevens uitkomst bieden bij spit, hernia, spierpijn, stijfheid, ischias, stress  chronische pijnreumatische pijnfrozen shoulder, hoofdpijn, slaapproblemen, wiplash, fibromyalgie en andere klachten.
Kijk ook op: Thuisarts

Geweldige ervaring! Het werkt echt! Gemiddeld geven de gebruikers 8,5 aan de Spijkermat als waardering.