Menu Sluiten

Spijkerbed Fakir

 

Fakir

Op een rechthoekig bouwwerk dat vol zit met spijkers gaat een Fakir liggen zonder dat hij gewond raakt. Het lijkt een goocheltruc maar doordat het gewicht verdeeld wordt, draagt een spijker te weinig gewicht om doorheen te prikken. Hetzelfde effect heeft een Zweedse spijkermat. Door de vele pinnen wordt het gewicht verdeeld

Spijkerbed

Een Fakir gebruikt het spijkerbed om op te liggen. Ook zie je soms dat ze met blote voeten op een plank met spijkers gaan staan. Ze doen alsof ze slapen of in trance zijn. Maar dat is niet nodig omdat de spijker niet door de huid prikken omdat het gewicht verdeeld is.

SpijkermatjeSpijkermat, spijkerbed, het zijn verschillende woorden voor hetzelfde. Een mat met spijkers. ook kom je wel de namen Acupressuur mat of stoffen mat tegen. Maar het is eigenlijk hetzelfde. Het ziet er gevaarlijk uit. Maar doordat het gewicht verdeeld wordt, doet het amper pijn. Wel doet de Zweedse spijkermat het meest denken aan het spijkerbed van een Fakir.

Wetenschap

Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking van de Zweedse spijkermat. En het blijkt dat de pijn aanzienlijk wordt na het gebruik van de spijkermat. De spijkermat is hier te bestellen.

Geweldige ervaring! Het werkt echt! Gemiddeld geven de gebruikers 8,5 aan de Spijkermat als waardering.