Menu Sluiten

Gebruik van de Zweedse Spijkermat

De Zweedse Spijkermat is ideaal voor het hele gezin, jong en oud, topsporters en voor therapeuten. Aangezien de druk van de spijkers tegen het lichaam te regelen is, is de originele Zweedse Spijkermat te gebruiken door zowel mensen met een hoge als een lage pijngrens.

De originele Zweedse Spijkermat kan desgewenst dagelijks gebruikt worden, tussen de 20 en 40 minuten. Het moet ‘behagelijk gevoelig’ zijn om resultaat te boeken. Iedereen heeft zijn of haar persoonlijke pijngrens. Daarom is het voor sommigen nodig om aanvankelijk een doek op de Spijkermat te leggen of een t-shirt te dragen. Probeer voor jezelf uit wat voor jou prettig is. De spijkers zijn afgerond aan de uiteinden en kunnen daardoor niet door de huid prikken. Een uitgebreid gebruiksadvies en gebruikshandleiding worden bij de originele Zweedse Spijkermat meegeleverd.

Drie uitvoeringen: Classic, Flex en Combi

De mat is verkrijgbaar in drie uitvoeringen. De Spijkermat Classic wordt vooral toegepast voor de rug. Daarentegen zorgt de Spijkermat Flex meer voor het zitvlak, de benen, de schouders, de nek, en bij kinderen en mensen die pijngevoelig zijn. En de Spijkermat Combi combineert letterlijk een halve Classic met een halve Flex Spijkermat. Bijvoorbeeld voor rug en schouders, of voor rug en zitvlak, in één Spijkermat!

De originele Zweedse Spijkermatten zijn door de handige bevestigingsclips makkelijk aan en van elkaar te klikken. Waardoor ze naar uw persoonlijke wens zijn te combineren en uit te breiden.

De originele Zweedse Spijkermat helpt velen om te ontspannen, om pijn te verlichten en om makkelijker in slaap te vallen Maar helpt niet tegen alles en iedereen. Zoals ieder mens verschillende ervaringen heeft met bijvoorbeeld massages, acupressuur, acupunctuur of sporten. Zo wordt ook de Zweedse Spijkermat verschillend ervaren.

Pijn en stijfheid in rug, nek en schouders

Wanneer men herhaaldelijk een bepaalde spiergroep aanspreekt, bijvoorbeeld bij zwaar lichamelijke inspanning, werken achter de computer en bij eentonig werk. Dan komen de spieren zelden of veel te weinig tot rust. Dit kan pijn en zelfs chronische pijn tot gevolg hebben.

Tijdens rust kunnen spieren beschadigde spiervezels herstellen. Door de rustgevende, bijna meditatieve werking realiseert de originele Zweedse Spijkermat pijnverlichting bij pijn, spierpijn en stijfheid. Tijdens ontspanning heeft het lichaam grotere mogelijkheid om bij te komen en zichzelf te genezen.

Whiplash en chronische nekklachten

Personen met een whiplash of daarop lijkende klachten kunnen bij beginnend gebruik van de Zweedse spijkermat duizelig worden en nekpijn krijgen. Dat komt doordat de ontspanning in de nek de spieren in een nieuwe balans brengen. Deze duizeligheid is ongevaarlijk en verdwijnt geleidelijk naarmate de nek meer ontspannen wordt. Geadviseerd wordt om 15 minuten om de dag op de Spijkermat te liggen. En het gebruik op te voeren en te verlengen naarmate de duizeligheid/pijn afneemt.

Fibromyalgie, vaak pijn en gevoeligheid

Personen die aan Fibromyalgie lijden, zijn vaak pijn gevoelig. Daarom wordt aan hen een kortere tijd, ongeveer 10 tot 15 minuten, op de Zweedse Spijkermat te liggen. Met een dikkere stof tussen de mat en hun lichaam. Dit om het lichaam langzaam te laten wennen. Verhoog het aantal minuten op de Spijkermat beetje bij beetje. En gebruik naarmate het lichaam meer pijn kan verdragen ook een dunnere stof.

Ontspanning, De stress direct weg

Stress is niet meer weg te denken uit onze snelle maatschappij. Ontspanning is daarom nodig om lichaam en geest te laten herstellen van alle prikkels en inspanning gedurende de dag. Als lichaam en geest niet de tijd krijgen om bij te komen dan stapelen spanning en vermoeidheid zich op. En kunnen we allerlei klachten ontwikkelen. Vaak zijn we ons er niet van bewust dat we voortdurend te gespannen zijn. We zijn niet meer anders gewend dan dat ons lichaam wat stijf voelt. Of dat we buikpijn, hoofdpijn, rugklachten hebben of moe zijn. Deze klachten brengen we meestal niet in verband met stress. Stress verbruikt heel veel energie. Bovendien gaan mensen die last hebben van stress meer roken en drinken en minder bewegen. Wat slecht is voor onze conditie en gezondheid.

Door regelmatig te ontspannen, voorkom je allerlei klachten en voel je je lichamelijk en mentaal beter. Wanneer je regelmatig, het liefst iedere dag, op de originele Zweedse Spijkermat ligt, kan de Spijkermat ontspanning opwekken voor je lichaam en geest. Je kunt helemaal tot rust komen en herstellen van alle spanningen en inspanningen van de dag.

Studie, meer creativiteit en concentratie

Onafhankelijke studies tonen aan dat mentale en lichamelijke ontspanning uitsluitend positieve effecten heeft. Ontspannen zijn gaat samen met meer inspiratie, creativiteit, concentratie, beter leren en een snel mentaal en lichamelijk herstel. Daarnaast wordt de Spijkermat om goed te slapen, waardoor de positieve effecten op alle vlakken versterkt worden.

Neveneffecten, door endorfine

Na gebruik van de Zweedse Spijkermat kan men zich wat draaierig voelen. Dit is ongevaarlijk en heeft waarschijnlijk te maken met het vrijkomen van Endorfine die het lichaam zelf aanmaakt. Ook komt bij sommige personen lichte hoofdpijn en napijn voor. Ook dit is ongevaarlijk en heeft te maken met de ontspanning van het lichaam. Het advies is dan om eerst korter op de Spijkermat te liggen, en met langere tussenpozen.

Als men tijdens de behandeling heftig gaat transpireren of duizelig wordt, onderbreek dan de sessie en leg stof of een t-shirt tussen de Zweedse Spijkermat en het lichaam. De spijkers van de originele Zweedse Spijkermat kunnen niet in de huid doordringen maar laten op de rug wel afdrukken na. Dit is ongevaarlijk en na een tijdje verdwijnen deze afdrukken. Enkele personen rapporteren warmte uitslag op de rug na gebruik. Mocht dit gebeuren douch de rug dan af met lauw water.

Maar opgelet

Mensen met een gevoelige huid dienen voorzichtig te zijn en altijd een handdoek of een t-shirt tussen de Zweedse Spijkermat en het lichaam te leggen. Dit om jeuk te voorkomen. Maar personen met bloedstollingsaandoeningen zoals hemofilie of mensen die behandelingen ondergaan waarbij antistollingsmiddelelen (bloedverdunners) worden gebruikt. Aan hen wordt afgeraden de Zweedse Spijkermat te gebruiken. Ook personen met hardnekkige eczeem op de rug en mensen die last hebben van psoriasis. Maar zij moeten voorzichtig zijn en altijd een handdoek of kledingstuk gebruiken. Ook wordt een kortere behandelingstijd geadviseerd. Om daarna door ervaring voor zichzelf een optimale behandeltijd te vinden. En mensen met huidletsel op de rug en zwangere vrouwen tot en met de 4e maand dienen de Zweedse Spijkermat niet te gebruiken. En ga nooit staan op de Zweedse Spijkermat. Ook nooit op de buik of met je gezicht op de Spijkermat gaan liggen, daar de huid aan de voorkant van het lichaam veel dunner en gevoeliger is. En de Spijkermat moet niet gebruikt worden in psychotische toestand. Bij twijfel raadpleeg altijd een arts.

Geweldige ervaring! Het werkt echt! Gemiddeld geven de gebruikers 8,5 aan de Spijkermat als waardering.