Menu Sluiten

Zweedse Spijkermat Origineel

Pijnverlichting, ontspanning en goede nachtrust.

  • Leg de Zweedse Spijkermat op een bed, massagetafel of op de grond.
  • Regel de druk van de spijkers met een t-shirt of een dunne trainingsbroek als de Spijkermat gebruikt wordt voor zitvlak en benen. Het moet behagelijk pijn doen.
  • De eerste 5 minuten moeten de spijkers goed voelbaar zijn, daarna neemt de pijn af en wordt de pijn vervangen door een gevoel van welbehagen.
  • Lig naar behoefte 20-40 minuten op de originele Zweedse Spijkermat. Het liefst iedere dag. De Spijkermat kan preventief gebruikt worden om klachten te voorkomen en puur voor de ontspanning. Het duurt minimaal 15 minuten voordat het lichaam volledig ontspant en je een gevoel van welbehagen ervaart. Stop daarom niet eerder met het gebruik. Leg liever een dikkere stof tussen lichaam en Zweedse Spijkermat.

Opgelet
Mensen met een gevoelige huid dienen voorzichtig te zijn en altijd een handdoek of een t-shirt tussen de Spijkermat en het lichaam te leggen. Dit om jeuk te voorkomen. Personen met bloedstollingsaandoeningen zoals hemofilie of mensen die behandelingen ondergaan waarbij antistollingsmiddelelen (bloedverdunners) worden gebruikt, wordt afgeraden de Spijkermat te gebruiken. Personen met hardnekkige eczeem op de rug en mensen die last hebben van psoriasis moeten voorzichtig zijn en altijd een handdoek gebruiken. Ook wordt een korter gebruik geadviseerd om daarna door eigen ervaring een optimale tijdsspanne te vinden. Mensen met huidletsel op de rug en zwangere vrouwen tot en met de 4e maand dienen de Spijkermat niet te gebruiken.

  • Wees voorzichtig met je handen bij het gaan liggen en opstaan van de Zweedse Spijkermat.
  • Ga nooit op de Zweedse Spijkermat staan.
  • Ga nooit op de buik of met het gezicht op de Spijkermat liggen, daar de huid aan de voorkant van het lichaam veel dunner en gevoeliger is.
  • Gebruik de Spijkermat niet tijdens autorijden en tijdens werkzaamheden waarbij het belangrijk is alert te blijven.

Door het gebruik van de Zweedse Spijkermat kan de bloeddruk zakken, kom daarom rustig omhoog na gebruik. Mensen die bloeddrukverlagende medicijnen gebruiken, wordt geadviseerd bij regelmatig gebruik van de Spijkermat de bloeddruk te laten controleren voor eventuele aanpassing in medicijngebruik.